Cristian Roșu, administratorul special al CEH, se află astăzi în dialog cu energeticienii de la termocentrala Mintia

Sâmbătă, 4 ianuarie, la Prefectura Deva a avut loc, la solicitarea prefectului, o întâlnire la care au participat liderii de sindicat de la Termocentrala Mintia, (cu excepția celor care au dat publicitatii comunicatul de presă prin care amenințau cu grevă, care au refuzat să participe, deși au fost invitați) respectiv: liderul de la Sindicatul Muntele, directorul CEH, administratorul special CEH, directorul Termocentralei Mintia, viceprimarul Devei, administratorul primariei Deva, Adrian David, city-manager al Devei, comandantul jandarmeriei Deva. Nu a putut fi prezent la întâlnire administratorul judiciar al CEH, deoarece incepe activitatea pe 6 ianuarie.

Tema în discuție a fost situația plății avansurilor pentru angajatii CEH. Din lipsa de lichidități, pe 3 ianuarie s-au plătit integral drepturile salariale ale angajaților din subteran, aceștia urmând să lucreze vineri, sâmbata și duminică pentru aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia în scopul asigurării, fără întrerupere, a agentului termic în Deva. S-a convenit, luându-se angajament ferm, că în data de luni (6 ianuarie) sau, cel târziu marți dimineață (7 ianuarie) se va face plata angajaților din termocentrale, Prestserv Valea Jiului ( salvatori minieri, angajați suprafață, etc.) și personalul TESA de la Complexul Energetic (Petroșani).
Pentru a se asigura că activitatea la Mintia se va desfășura fără incidente, Cristian Roșu, administratorul special, se află pe tot parcursul zilei de luni, 6 Ianuarie, în mijlocul energeticienilor din termocentrala Mintia, stând de vorbă cu angajații, pe fiecare atelier în parte.

Contactat de redacția Replica, Cristian Roșu ne-a declarat: “Mă bucur ca liderii de sindicat de la Termocentrala Mintia si Sindicatul Muntele au înțeles, încă de sâmbătă, de la întâlnirea organizată de dl. Prefect, situația și au conștientizat importanța păstrării locurilor de muncă. De asemenea, a fost explicată și înțeleasă prioritizarea plății salariilor muncitorilor din subteran, pentru a avea cărbunele necesar arderii în Termocentrala Mintia. Prin aceasta se asigură caldura în casele locuitorilor Devei, fără întrerupere. Am reușit ca sâmbătă, 4 ianuarie, să trimitem un prim tren cu carbune din Valea Jiului spre Deva. Următoarele trenuri vor fi livrate luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, pe tot parcursul săptămânii. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat angajatilor care nu si-au primit avansurile, dar, odata trecuta perioada sarbatorilor (cu multe zile nelucrătoare) vom intra în normalitate de a plăti chenzinele bine-meritate tuturor angajaților Complexului Energetic Hunedoara. Apreciez în mod deosebit atitudinea celor mai mulți dintre angajații termocentralei Mintia, cu care sunt acum în dialog, pe ateliere și faptul că dau dovadă de responsabilitate și de înțelegere! Reamintesc că, fiind în insolvență (într-o perioada de reorganuzare, de reducere a costurilor, etc) eforturile pe care le facem sunt foarte mari și suntem conștienți că ele nu trebuie să se răsfrângă asupra angajaților!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.