Criză fără precedent la Mintia. Sindicatele cer implicarea premierului

Termocentrala de la Mintia se confruntă cu o criză fără precedent. Angajații TESA nu și-au primit salariile din cauza lipsei de lichidități, iar termocentrala funcționează la cote de avarie din lipsa cărbunelui. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere implicarea premierului României, Viorica Dăncilă.

“Având în vedere starea de faliment a SC CEH SA, confirmată de neplata salariilor pentru personalul TESA, precum și lipsa cărbunelui pentru asigurarea funcționării termocentralei Mintia, vă solicităm să ne prezentați care sunt demersurile Guvernului României pentru salvarea acestui producător de energie electrică. La data prezentei știm doar că Ministerul Energiei susține în continuare, lichidarea celor cinci grupuri de 210 MW la termocentrala Mintia și rămânerea pe o perioadă scurtă de timp doar cu grupul 3 în funcțiune, cu conversia acestuia pe gaze naturale”, arată Sindicatul Solidaritatea Hunedoara în adresa transmisă premierului Viorica Dăncilă.

Sindicaliștii acuză Ministerul Energiei de lipsă de transparență și dialog la nivel guvernamental. În plus, liderii energeticienilor nu exclud ca în cazul de față să se recurgă la mișcări de protest.

“Atragem atenția asupra stării de nemulțumire a salariaților care poate duce la manifestări de protest cu implicații majore în desfășurarea activității de producere a energiei electrice și termice, precum și faptul că cetățenii municipiului Deva au rămas la această dată fără căldură și apă caldă”, mai arată sindicaliștii.

De cealaltă parte, conducerea Complexului Energetic Hunedoara dă asigurări că în cursul zilei de astăzi se vor plăti și avansurile personalului TESA.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.