Cum vor autoritățile din Geoagiu să crească cu 5% numărul turiștilor

Circa 1,5 milioane de lei vor investi autoritățile locale din localitatea Geoagiu într-un proiect destinat turiștilor. Edilii au în vedere implementarea unei lucrări pentru obiectivul de investiție ”Crearea de facilități pentru recereere și agrement în stațiunea Geoagiu Băi”.

Autoritățile locale au în vedere realizarea unui parc de agrement și a unui skate-park.

“Obiectivul general al proiectului este reprezentat de crearea unor facilități pentru recreere și agrement în stațiunea Geoagiu Băi, extinzând oferta turistică a stațiunii atât pentru tineri cât și pentru persoanele în vârstă, cu impact direct în creșterea cu 5% a numărului de vizitatori ai stațiunii”, arată edilii din Geoagiu.

Pentru a crește numărul turiștilor cu 5 procente, edilii au în vedere amenajarea unui scuar în zona centrală cu locuri de promenadă, zone verzi și locuri de sport și joacă în suprafață de aproape 1900 de metri pătrați, amenajarea unui spațiu de sport extrem – skateboard și extreme bike; dar și amplasarea în cadrul scuarului a unui amsamblu de joacă pentru copiii cu dizabilități în scopul asigurării egalității de șanse.

“Amenajarea unui parc de recreere și agrement va permite incluziunea social a persoanelor care fac parte din comunitate sau care vizitează stațiunea. Se vor promova oportunități egale pentru toți, cu acces nelimitat și gratuit în scuarul din zona central și zona de parc extrem. Proiectul include și elemente inovatoare prin instalarea în zonă a sistemului WI-FI ce permite conectarea gratuită la internet a tuturor turiștilor și localnicilor care îl vor vizita și care se vor relaxa în această zonă. Copiii cu dizabilități vor dispune de un loc special de joacă, de alei care le vor ușura plimbarea și dotări care să nu reprezinte obstacole. Proiectul a fost gândit să poată fi folosit de oricine, indiferent de starea fizică și de vârstă pentru a nu exista marginalizare”, arată edilii din Geoagiu.

Din punct de vedere social, proiectul va contribui la îmbunătățirea atractivității stațiunii promovând o dezvoltare durabilă, armonioasă și echilibrată a comunității.

Fondurile pentru realizarea investiției provin de la Uniunea Europeană.

 

Monika BACIU

2 comentarii la „Cum vor autoritățile din Geoagiu să crească cu 5% numărul turiștilor

 • 8 ianuarie 2019 la 16:02
  Permalink

  Când vor începe lucrările ?

  Răspunde
 • 8 ianuarie 2019 la 18:51
  Permalink

  Este prea puțin ! Stațiunea are nevoie de continuarea investițiilor majore in vederea atragerii turiștilor in toate anotimpurile .Este regretabil ca in aceasta perioada nu poți face o baie in stațiune in timp ce apa termala este deversată in pârâu ! Dle primar gândiți va rog împreuna cu CL proiecte serioase menite sa transforme acest minunat loc in ceva cu adevărat atractiv . Cu drag fam Crai

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.