Cum vor sărbători românii de Dragobete și cât vor cheltui pentru cadou?

Şapte din 10 români vor sărbători tradiţionalul Dragobete, iar cei mai mulţi români vor aloca între 51  şi 100 de lei pentru cadou, cel mai puţin dorite cadouri fiind jucăriile din pluş, potrivit unui sondaj desfăşurat de Provident la nivel naţional.

Pe primul loc pe lista articolelor cel mai puţin dorite sunt jucăriile din pluş, 30% dintre români spunând că nu mai vor să primească un asemenea cadou.

”Ca valoare, cei mai mulţi români alocă între 51 şi 100 de lei – 35%, iar darurile între 101 şi 200 de lei sunt preferate de peste un sfert dintre aceştia. Aproximativ 8% dintre respondenţi vor da cadouri de peste 301 lei”, se arată în raport.

Pe lângă cei 37% dintre români care sunt pregătiţi să aloce 5-10% din veniturile lunare unui cadou de Dragobete, o treime vor plăti maximum 5% din venituri, iar 7% dintre respondenţi sunt gata să dea peste 20% din venituri pentru un cadou.

”Întrebaţi despre modul în care vor petrece Dragobete alături de cei dragi, 38% spun că vor rămâne acasă, în doi, un sfert ies la cină, în oraş, iar peste 6% la cinematograf. Peste 31% dintre respondenţi spun şi că fie nu sărbătoresc deloc ziua de Dragobete, fie au sărbătorit, deja, Valentine’s Day”, se arată în raport.

În căutarea cadourilor, 41% dintre români vor alege centrele comerciale tip „mall”, puţin peste o treime optează pentru comenzile online, iar 18% aleg calea supermarket-ului. Ca metodă de plată, mai mult de jumatate au pregătit numerar, 37% preferă cardul, iar 8% plata ramburs, la livrarea cadoului prin curier.

”Dacă o treime dintre respondenţi vor să ofere cadou o cină şi un film, iar aproape un sfert se gândesc să dăruiască articole de parfumerie şi cosmetică, ultima poziţie a podiumului intenţiilor de cadouri este disputată de articolele de îmbrăcăminte – 16% şi, respectiv, bijuterii şi accesorii – 15%”, se arată în raport.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *