Curtea de Conturi constată un prejudiciu de două milioane de euro la Consiliul Județean

Conducerea social-democrată din fruntea Consiliului Județean Hunedoara a creat un prejudiciu bugetului de circa două milioane de euro. Un control al Curții de Conturi scoate la lumină un prejudiciu de aproape 9 milioane de lei, doar în anul 2017, atunci când conducerea a fost asigurată, exclusiv, de PSD.

Conform Curții de Conturi, prejudiciul de 8.812.000 lei provine din activitatea proprie a Consiliului Județean Hunedoara. Vizate de raport sunt capitolele de lucrări de drumuri, deszăpezirea și câinii maidanezi.

Potrivit inspectorilor financiari, la CJH au fost decontate lucrări neexecutate în cadrul obiectivului de investiții „Reparații capitale la Casa de Cultură Hunedoara”. Prejudiciul în acest caz este de 402 mii lei.

O altă abatere constatată, în valoare de 11.003.000 lei, provine din  angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata unor lucrări de natura investițiilor, fără respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Nici drumul spre Pasul Vâlcan nu a fost executat corespunzător. CJH a decontat lucrări suplimentare pentru asfaltarea DJ 664 limită județ Gorj-Pas Vulcan-Vulcan, în valoare de 776 mii lei.

La capitolul deszăpezire, prejudiciul adus bugetului este de 1.654.000 lei.

În ceea ce privește activitatea centrului care se ocupă de câinii maidanezi, prejudiciul este de 4.416.000 lei.

Pentru că nu a făcut demersuri pentru a recupera paguba creată prin distrugerea podului rutier peste râul Strei pe DJ 668 C, km 0+890, bugetul CJ Hunedoara a mai fost prejudiciat cu 5.980.000 lei.

Concluziile raportului pot fi citite AICI

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *