Focar de infecție, nederanjat de nimeni

Fosta moară din Lupeni s-a transformat, încet, dar sigur, într-un focar de infecție. Clădirea aflată chiar la intrarea în localitate se află într-o stare avansată de degradare. Din interior s-a furat tot ce era bun de valorificat, iar acum clădirea este plină de gunoaie. Își duc veacul în ea persoanele care nu au un acoperiș deasupra capului. De ani de zile, autoritățile locale încearcă să scape de clădire, însă nimeni nu este interesat de ea. Un lichidator judiciar caută să vândă un complex de clădiri aflate chiar la intrarea în localitate.

“Fosta moară este scoasă la licitație de vreo doi ani de zile. Nu a fost nimeni interesat de ea. Nu este un preț mare. Este un preț normal, care scade la fiecare licitație. Noi ne dorim să vină cineva să cumpere acea clădire. Sunt în jur de 10.000 de metri pătrați, sunt vreo 3-4 clădiri destul de mari, ei din punctul de vedere al taxelor și impozitelor au vreo datorie de vreo 700 de milioane (lei vechi-n.r.), mai plătesc din ea din când în când. Proprietar nu mai există, clădirea e luată de către executor și executorul se ocupă de acest lucru”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Trei clădiri și suprafețe betonate de 10.000 de metri pătrați sunt scoase acum la licitație. Prețul este de circa 400.000 de lei pentru întregul ansamblu, care se pretează pentru a derula diferite activități economice. Clădirea este chiar la intrarea în oraș și se degradează pe zi ce trece tot mai mult. Interiorul clădirii a ajuns depozit de gunoi, iar pereții mai au puțin și se dărâmă.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *