Curtea de Conturi a descoperit nereguli, CJ Hunedoara se justifică

În urma neregulilor descoperite de inspectorii Curții de Conturi la începutul lunii august, oficialii Consiliului Județean Hunedoara au făcut mai multe precizări.

Astfel, inspectorii organului de control au stabilit că numărul de contracte pentru telefonie mobilă sunt mai multe decât numărul persoanelor care au statut de angajat al Teatrului de Artă din Deva.

”Numărul de contracte de telefonie mobilă care a excedat numărul persoanelor cu statut de angajat al Teatrului de Artă Deva, deficiență identificată de controlul Curții de Conturi, a fost o soluție pe care fostul management al teatrului a considerat-o oportună în vederea fluidizării comunicării cu întregul colectiv al instituției, în speță salariații și colaboratorii externi. Noul management al teatrului a redus numărul de abonamente la telefonie mobilă astfel încât la ora actuală au rămas active doar 13 numere de telefonie și 5 abonamente de date (inițial fostul manager al Teatrului de Artă a semnat un contract pentru 35 de numere de telefonie mobilă). Se face mențiunea că toate numerele sunt în lichidare până la expirarea contractului”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Tot Curtea de Conturi a constatat că au avut loc mai multe cheltuieli de personal nelegale.

”Privitor la constatarea Curții de Conturi cu referire la angajarea nelegală a unor cheltuieli de personal de către Teatrul de Artă Deva facem mențiunea că situația a fost creată de structura organizatorică incompletă a instituției. Pentru perioada avută în vedere, este vorba de lipsa unei persoane calificate în domeniul juridic (pentru întocmirea documentelor care să îndeplinească condițiile de fond și formă cerute de legislație), precum și a unui expert contabil, care să contrasemneze, conform legii, documentele întocmite de economistul angajat al instituției. În condițiile în care aprobarea pentru completarea organigramei teatrului cu trei posturi (consilier juridic, referent specialitate-contabilitate și consilier achiziții publice) s-a acordat doar în luna aprilie 2017, pentru a putea funcționa, Teatrul de Artă Deva a fost nevoit să recurgă, în limitele prevăzute de lege, la serviciile unor specialiști prin intermediul unor contracte civile cu terți. Acestea au fost încheiate începând cu data de 1 august 2017, odată cu ocuparea posturilor aprobate de Consiliul Județean Hunedoara”, se precizează în același document.

Anamaria NEDELCOFF

 

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.