Întâlnirea dintre Dăncilă și managerii de spitale fără soluții

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că, în urma discuţiilor de luni cu peste 300 de manageri de spitale, a hotărât formarea unui grup de lucru care va analiza fiecare situaţie în parte şi va propune soluţii.

Premierul a precizat că luni a avut o întâlnire cu peste 300 de manageri de spitale, dorind să aibă această discuţie pentru că domeniul sănătăţii este prioritar pentru Guvern.
Viorica Dăncilă a precizat că au crescut toate salariile medicilor, dar au fost semnalate unele situaţii legate de personalul sanitar şi nu numai.
”În urma discuţiilor purtate, am ascultat cu foarte mare atenţie fiecare vorbitor, am hotărât formarea unui grup de lucru care să analizeze problemele semnalate, format din reprezentanţi ai Executivului, reprezentanţi ai spitalelor din subordinea Ministerului Sănătăţii, manageri de spitale din subordinarea CJ şi CL şi ai spitalelor mono-specialitate. Trebuie să analizăm fiecare situaţie în parte, să venim cu răspunsuri concrete şi corecte, care sunt aşteptate şi care să se plieze pe realitatea existentă astăzi în domeniul sănătăţii”, a susţinut premierul Dăncilă.
Întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă, miniştrii Sănătăţii, Finanţelor şi Muncii şi managerii spitalelor s-a încheiat luni fără a fi găsită vreo soluţie concretă, Guvernul anunţând că s-a stabilit formarea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai Executivului şi manageri ai unor spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii, ai consiliilor locale şi judeţene, precum şi ai spitalelor monospecializate şi care să analizeze problemele semnalate de reprezentanţii spitalelor şi să propună soluţii.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *