Dansatorii de la ansamblul Parângul au făcut show la Sibiu

Dansatorii de la ansamblul Parângul din Petroșani au făcut show la Sibiu. Sibiul a fost gazda celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Național Studențesc de Dans. Eveniment artistic de tradiție, având ca etalon calitatea actului artistic, Festivalul Național Studențesc de Dans de la Sibiu a reunit ansambluri și trupe de dansatori din centre studențești precum Iași, Cluj, Pitești, Ploiești, Alba Iulia, Craiova, Sibiu și Petroșani.

Casa de Cultură a Studenților din Petroșani a fost prezentă la acest festival cu o echipă de dansatori ai Ansamblului ”Parângul”, formată din Rareș Mezei, Raluca Drăghici, Andreea Pânzariu, Andreea Sălășan, Roxana Stoica și Alexandra Zaharescu.

Elevii pasionatului coregraf Nicolae Nicoară au completat impresionantul palmares al Ansamblului ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani cu două noi rezultate de top. Este vorba despre Locul I la Categoria Duet, genul artistic ”Caracter” (obținut printr-un dans cu tematică mexicană) precum și un loc secund la Categoria Grup, genul artistic ”Show-Review” (obținut printr-un dans de cabaret).

Rezultatele sunt cu atât mai importante cu cât Festivalului Național Studențesc de Dans de la Sibiu este unul dintre cele mai apreciate festivaluri de dans din țara noastră, reprezentând totodată un regal de dans.

Acest lucru a fost reconfirmat anul acesta, nu doar prin calitatea competitorilor și acuratețea actului artistic pus în scenă de aceștia, cât și prin excelentul spectacol de gală oferit de organizatori sub bagheta regizorală a lui Hugo Wolff (cel care este, de altfel, coordonator al întregului proiect al Festivalului Național Studențesc de Dans de la Sibiu), care au pus în scenă o emoționantă și inedită piesă de teatru-dans, inspirată de povestea ”Fetița cu chibrituri” de Hans Christian Andersen.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *