Două primării din 6 au crescut prețul la gunoi

Supercom obține majorarea tarifului pentru deșeuri în Valea Jiului. ADI Deșeuri a transmis primăriilor din Valea Jiului o adresă în care menționeaza că solicitarea firmei care colectează deșeurile este justificată. Deocamdată doar la nivelul municipiilor Vulcan și Petroșani a fost luată această decizie, celelalte patru primării din Valea Jiului încă analizează dacă nu exsită vreo cale legală astfel încât tarifele să nu fie majorate. Consilierii locali de la Petroșani au votat pentru majorarea tarifului de colectare și transport a deșeurilor municipale. De precizat este faptul că petroșănenii nu vor resimți creșterea.

”Majorarea tarifului este justificată din punct de vedere legislativ, respectiv echilibrarea contractului se face prin modificarea nesubstanțială a acestuia ca urmare a variației cantităților”, se arată în adresa ADI Gestionare Deșeuri Hunedoara.

Consiliul Local al municipiului Petroșani a avizat favorabil acest proiect.

Tariful pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale a crescut de la 88,82 lei/tonă fără TVA la 144,35 lei/tonă fără TVA. Petroșănenii vor plăti tot 10 lei/persoană/lună, diferența de preț rezultată din majorare va fi suportată din bugetul municipalitatii.

Supercom a câștigat contractul de gestionare a deșeurilor pe zona Văii Jiului. După ce au intrat, efectiv în teren, cei de la operatorul de salubrizare au constatat că deșeurile colectate sunt în cantitate mai mică decât cea preconizată în caietul de sarcini.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *