Salvatorii monumentelor cer sprijin pentru Cetățile Dacice

Salvatorii monumentelor cer sprijin pentru Cetățile Dacice. Este în continuare nevoie de mobilizare pentru salvarea patrimoniului cultural și istoric din județul Hunedoara, astfel că voluntarii de la Ambulanța Monumentelor fac apel la cei care se pot implica în aceste proiecte.

“V-am obișnuit cu intervenții aplicate direct pe monumente. De data aceasta intervenția este mai amplă și necesită un sprijin consistent din partea dumneavoastră. Suntem pe dealul Costeștiului la pregătirea structurii care urmează să acopere unul dintre “turnurile-locuință” ale cetății.

Ne-am construit un cort temporar sub care lucrăm, colegii arheologi ne sunt alături. Am primit lemnul pe care l-am ridicat pe umeri până pe platou. Piesele metalice sunt în lucru. Structura e gândită să fie montată ușor la fața locului atunci când se va demonta structura veche”, arată cei de la Ambulanța Monumentelor.

Pentru continuarea lucrărilor este necesară o sumă de cel puțin 30.000 de lei.

“Până acum s-au strâns 24. 658 lei cu bunăvoința Alteței Sale Regale, Prințul de Wales, Profi Romania și a donatorilor privați (de la 5 euro si 1000 lei), dar mai avem nevoie de încă pe atât pentru etapa aceasta. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a pune în siguranța vestigiile unei lumi pe care încă o cunoaștem prea puțin”, mai arată voluntarii.

Detalii de donație:
IBAN: RO46RNCB0227141236620001
Beneficiar: Asociația Monumentum
cu specificația „Costești”

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.