DAS Deva: Ultimele cutii de lapte praf GRATUIT

Aproape 80 de copii, cu vârsta între 0 și 12 luni, mai pot beneficia de LAPTE PRAF GRATUIT, distribuit de Direcția de Asistență Socială Deva.

Produsul este disponibil în două formule – „Milupa Milumil 1” (pentru copii de 0-6 luni) și „Milupa Milumil 2” (pentru copii de 6-12 luni) – și se acordă gratuit copiilor care nu beneficiază de lapte matern.

Concret, laptele praf se distribuie copiilor cu vârsta de până la un an, care se încadrează în următoarele criterii:

– copii cu mame care prezintă contraindicații ale alăptării (ex.: diagnosticate cu TBC pulmonar activ, neoplazii, boli psihice grave, scleroză în plăci, epilepsie, diabet zaharat decompensate sau consumatoare de alcool, tutun etc.)

– copii sănătoși, dar la care se constată o creștere nesatisfăcătoare, ca urmare a absenței laptelui matern

– copii adoptați sau aflați în familii de plasament

– copii cu mama decedată

Laptele praf gratuit este DESTINAT atât copiilor din municipiul Deva, cât și celor din alte localități ale județului, ale căror primării nu au încheiat un contract cu Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, pentru distribuirea produsului.

Laptele praf se distribuie la sediul DAS Deva, pe bază de REȚETĂ eliberată de medicul de familie, care trebuie să conțină următoarele informații:

– denumirea cabinetului medical

– datele de identificare ale copilului (nume și prenume, vârstă, CNP)

– criteriul de încadrare în program

– numărul fișei de consultație (din registrul de consultație)

– diagnosticul: „alimentat artificial sau mixt”

– denumirea laptelui praf indicat (Milupa Milumil 1/Milupa Milumil 2 – în funcție de vârsta copilului)

– cantitatea de lapte praf recomandată

– data prescrierii (luna în curs), semnătura și parafa medicului

Un copil poate beneficia, lunar, de maximum 5 cutii de lapte praf gratuit – în funcție de recomandarea medicului de familie.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0724.253.852 (Biroul Administrativ), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Laptele praf gratuit se acordă în cadrul Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului, derulat și finanțat de Ministerul Sănătății.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul acestei serii a programului (noiembrie 2021), Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit, în total, 885 de cutii de lapte praf (ambele formule), mai mult de jumătate dintre acestea (55%) fiind solicitate pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 luni.

Pe de altă parte, în perioada ianuarie – aprilie 2022, numărul solicitărilor a fost de 4 ori mai mare în cazul formulei destinată copiilor între 0-6 luni, în timp ce în intervalul mai – august, s-a dublat numărul solicitărilor pentru formula destinată copiilor între 6-12 luni.

În prezent, în depozitul DAS Deva mai sunt disponibile 390 de cutii de lapte praf (350 de cutii – „Milupa Milumil 1” și alte 40 de cutii – „Milupa Milumil 2”).

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.