De ce liberalii nu l-au vrut pe dr. Demeter cetățean de onoare al Devei?

Național liberalii din Consiliul Local Deva își motivează votul negativ în cazul proiectului prin care consilierul local dr. Ioan Demeter (PSD), directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva (foto mare), a ajuns cetățean de onoare al reședinței de județ.

”Am avut o discuție cu toți colegii liberali din Consiliul Local și am ajuns la următoarea concluzie: nu mi s-a părut oportun ca astăzi să votăm proiectul de hotărâre prin care domnul Demeter să fie cetățean de onoare. În sală au fost foarte mulți doctori și municipiul Deva are mult mai mulți doctori decât au fost în sală.  Dacă votam astăzi ca domnul Demeter să fie cetățean de onoare, mi se pare că făceam o nedreptate multor altor medici, care, de asemenea, au niște rezultate remarcabile. Noi nu avem nimic de a face cu cariera sa, e o carieră lăudabilă, să îi dea Dumnezeu sănătate, ca să trateze cât mai mulți oameni.  Dar titlul de cetățean de onoare ni se pare nouă că înseamnă mai mult decât lucrurile arătate în expunerea de motive. Am discutat și cu alți medici care, în discuțiile față în față, au împărtășit punctul nostru de vedere. Astea sunt câteva dintre argumentele care ne-au făcut să votăm împotrivă, cu toate că știam că va trece această hotărâre”, a declarat Irinel Faur (foto mic), consilier local PNL la Deva.

Mai mult, surse din PSD precizează că, de fapt, proiectul de hotărâre prin care dr. Demeter a ajuns cetățean de onoare al Devei reprezintă rampa de lansare a acestuia în cursa pentru primăria municipiului, având în vedere că, în sondajele interne ale partidului, candidații ”aruncați pe piață” de Laurențiu Nistor nu stau foarte bine.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.