De duminică, vremea se va răci în întreaga ţară

Vremea se va răci în întreaga ţară începând de duminică, după care, spre sfârşitul săptămânii viitoare se va încălzi uşor, anunţă meteorologii.

BANAT

În intervalul 21-23 martie, media temperaturilor maxime va scădea până la 7 grade, iar apoi va creşte uşor, de la o zi la alta, atingând 13 grade pe 29 martie. În 21 martie, media temperaturilorr va ajunge la 5 grade. Cele mai scăzute valori termice nocturne din această regiune vor fi cuprinse, în medie, între -2 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 27-29 martie. Probabilitatea mai ridicată pentru precipitaţii slabe se estimează a fi în intervalul 21-24 martie.

CRIŞANA

În intervalul 21-23 martie media temperaturilor maxime va scădea până la 7 grade, iar apoi va creşte uşor, de la o zi la alta, spre 12 grade pe 29 martie. În ceea ce priveşte temperaturile minime, din 21 martie, media lor va ajunge la 5 grade. Cele mai scăzute valori termice nocturne din această regiune vor fi cuprinse, în medie, între -3 şi 0 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28-29 martie. Probabilitatea mai ridicată pentru precipitaţii în general slabe se estimează a fi în intervalul 20-24 martie.

TRANSILVANIA

Este aşteptată o răcire semnificativă, astfel încât pe 23 martie media temperaturilor maxime va fi de 3 grade, iar apoi valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, urmând să atingă o valoare medie de 10 grade la finalul săptămânii. Din 21 martie, temperaturile minime îmcep să scadă, ajungând spre -8 grade pe 23 martie, după care media temperaturilor minime va creşte treptat, spre -2 grade la finalul săptămânii. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ, exceptând zilele de 21 şi 22 martie, când pot fi mai însemnate.

MARAMUREŞ

Vremea se va răci şi temperaturile diurne vor marca o scădere, spre o valoare medie de 4…5 grade pe 22 – 23 martie, iar ulterior un nou proces de încălzire va determina, la sfârşitul intervalului, înregistrarea unei medii regionale a maximelor diurne de aproximativ 11 grade. Din 21 martie, urmează o scădere a temperaturii spre -5 grade la începutul săptămânii viitoare, pentru ca în ultimele zile ale acesteia regimul termic să marcheze o nouă creştere, spre aproximativ 0 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploile vor fi prezente la nivel izolat aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea accentuat spre o medie regională de 3 grade pe 23 martie, iar în următoarea perioadă va creşte de la o zi la alta, atingând aproximativ 10 grade la sfârşitul săptămânii. Minimele termice vor scădea spre -4 grade la începutul  săptămânii viitoare, urmând să crească uşor şi treptat, atingând 0 grade la finalul iacesteia.Probabilitatea pentru precipitaţii creşte pe 21 şi 22 martie, când precipitaţiile vor fi posibile la nivel local, iar apoi, doar izolat.

DOBROGEA

Din 21 martie, are loc o răcire a vremii, iar temperaturile diurne vor scădea, în medie regională, spre 4 grade pe 23 martie, pentru ca apoi să crească uşor şi treptat până la finalul săptămânii, când se va înregistra o valoare medie de 10 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii ale temperaturilor minime în scădere, spre aproximativ 0 grade în intervalul 23 – 25 martie, după care media minimelor nocturne va fi în creştere, până la 2…3 grade la sfârşitul săptămânii. Precipitaţii se vor semnala aproape în fiecare zi până la sfârşitul săptămânii, dar vor fi în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Vremea se va răci şi, pe 23 martie, se va înregistra o valoare medie de aproximativ 5 grade. Apoi va avea loc un proces de încălzire, iar media temperaturilor diurne va ajunge la 12 grade în ultima zi a săptămânii viitoareă. Minimele termice vorcreşte spre 5 grade pe 21…22 martie, apoi vor scădea spre -4 grade pe 24 martie. În ultimele zile media minimelor termice va creşte treptat, spre 0 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi semnificativă doar în intervalul 21 – 23 martie, iar în rest acestea vor fi prezente numai cu totul izolat şi trecător, cel mai probabil săptămâna viitoare.

OLTENIA

Maximele termice, în medie, vor ajunge până la 17…18 grade în data de 21 martie. Apoi, până în data de 23 martie, vremea se va răci şi se va înregistra o valoare medie a maximelor în jurul a 6 grade. Până la sfârşitul săptămânii viitoareva avea loc un proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 12 grade. Minimele termice cresc spre 4 grade în datele de 21 şi 22 martie, apoi vor scădea spre -3 grade pe 24 martie. În a doua jumătate a intervalului, media minimelor termice va creşte treptat, spre 0…1 grad la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 21 – 24 martie.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va scădea până pe 23 martie, şi se va situa în jurul a -4 grade. După această dată, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară şi în ultima zi a săptămânii viitoare se vor înregistra maxime, în medie, de 1…2 grade. Valorile nocturne vor scădea din 21 martie până în 24 martie spre -10 grade. Apoi, treptat, valorile minime vor creşte din nou până la sfârşitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, -7…-6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 21-24 martie. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi prezente cu totul izolat şi trecător, cu probabilitate mai mare săptămâna viitoare.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.