Devenii pot depune cereri pentru AJUTORUL DE ÎNCĂLZIRE – de luni, 17 octombrie 2022

Persoanele din municipiul Deva îndreptățite să primească ajutorul pentru încălzirea locuinței pot solicita acordarea acestuia începând de luni, 17 OCTOMBRIE 2022.

CERERILE și declarațiile pe proprie răspundere, însoțite de actele doveditoare se DEPUN în incinta PIEȚEI AGROALIMENTARE, etaj 1, birourile E23 și E24, după următorul PROGRAM:

luni – joi: între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00

vineri: între orele 8:00-11:00

Clădirea este prevăzută cu ascensor, care deservește atât parcarea subterană, cât și parterul și etajul 1.

FORMULARELE-TIP pentru solicitarea ajutorului de încălzire (Cerere – Declarație pe propria răspundere) se pot ridica din aceeași locație sau pot fi descărcate de pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Servicii publice – Direcția de Asistență Socială – Beneficii sociale – Ajutor pentru încălzirea locuinței sau accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/index.php/servicii_publice/das_detaliu/C57.

Conform legii, ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe PERIOADA 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023 și poate fi obținut de familiile și/sau persoanele singure care au un VENIT mediu net lunar de până la 1.386 lei/persoană (în cazul familiei) și de până la 2.053 lei (în cazul persoanei singure).

ACTELE necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire, precum și lista BUNURILOR care conduc la excluderea de la acordarea ajutorului pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Servicii publice – Direcția de Asistență Socială – Beneficii sociale – Ajutor pentru încălzirea locuinței sau accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/index.php/servicii_publice/das_detaliu/C57.

Valoarea ajutorului pentru încălzirea locuinței diferă în funcție de venitul mediu lunar al solicitantului. Pe lângă acest beneficiu de asistență socială, persoanele cu venituri mici primesc și un SUPLIMENT PENTRU ENERGIE, în cuantum de 10 – 30 lei (în funcție de sistemul de energie utilizat), care se acordă lunar, pe tot parcursul anului.

DE REȚINUT! Preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire se face pe toată perioada sezonului rece 2022 – 2023. Solicitanții care depun cererile și documentele doveditoare până la data de 20 a lunii vor intra în plată începând cu luna depunerii cererii. Cererile depuse după data de 20 a lunii vor fi evaluate și soluționate începând cu luna următoare.

IMPORTANT! Persoanele care beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței au OBLIGAȚIA să comunice Direcției de Asistență Socială Deva orice modificare cu privire la veniturile și componența familiei, în termen de 5 ZILE de la data la care a intervenit modificarea.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0755.878.814 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), de luni până joi – între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 sau vineri – între orele 8:00-11:00.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.