Deva: Spectacol extraordinar „Romanța, regina inimilor”

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită miercuri, 2 noiembrie 2022, începând cu ora 18:00, în sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, la concertul extraordinar „Romanța, regina inimilor”.

Spectacolul va aduce în fața publicului devean, o serie de interpreți reprezentativi ai acestui gen, laureați ai festivalului „Crizantema de Aur”, cel mai important festival de romanțe din țară. Îi veți putea urmări pe Alina Mavrodin Vasiliu, Alexandru Pugna, Matilda Pascal Cojocărița, Cristian Fodor, Camelia Florescu, Nicoleta Vasile, Darius Divian Iordănescu, Samuel Barani, Alina Huțu și Georgeta Plută.

Romanţa românească este un gen de o inestimabilă valoare muzicală, estetică, afectivă şi culturală iar readucerea sa în atenţia publicului veteran dar şi a publicului tânăr este o Datorie de Onoare faţă de Patrimoniul Cultural Românesc.

Romanţa românească reprezintă un univers emotiv în care regăsim un întreg complex de stări afective omeneşti şi este considerată de specialiştii din domeniul muzical drept una din cele mai vechi subgenuri de muzică uşoară. Începând cu textele unor poeţi precum Eminescu, Alecsandri, Coşbuc sau Octavian Goga, iubirea tinerească, extazul şi melancolia au fost cântate în cele mai frumoase acorduri lirice. Printre cei mai cunoscuţi interpreţi de romanţe din prima jumătate a secolului XX, se numără Jean Moscopol, Cristian Vasile, Dorel Livianu, Petre Andreescu, Titi Botez, Gion, Maria Tănase, Mia Braia iar spre finalul secolului Gică Petrescu sau Ioana Radu.

Spectacolul va fi acompaniat de orchestra condusă de profesorul George Cîlțea.

Prezintă: Alina Mavrodin Vasiliu.

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0354.408.907.

 

 

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.