De săptămâna viitoare se vor deschide cabinete noi de vaccinare în toată ţară

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că la nivel naţional sunt 808 centre de vaccinare, cu 1.159 de fluxuri, iar din 23 martie vor mai fi deschise 165 de cabinete noi de vaccinare în toată ţara. Aceste noi centre vor fi alocate cu prioritate către judeţele şi localităţile cu incidenţă cumulată mare a cazurilor.

„La nivel naţional avem 808 centre de vaccinare cu 1.159 de fluxuri în total, din care centre active 760 cu 1.089 de fluxuri, centre inactive, dar care au listă de aşteptare şi care vor fi deschise în perioada următoare – 48 de centre cu 70 de fluxuri, centre care sunt arondate Ministerului Apărării Naţionale şi care, aşa cum ştim, au fost deschise în cursul zilei de ieri progresiv pentru vaccinarea populaţiei generale, pentru programare, avem 57 de centre pentru vaccin de la compania Pfizer şi 37 de centre pentru vaccin de la compania AstraZeneca, centre din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne – 36 pentru vaccin de la compania Pfizer şi 28 pentru vaccin de la compania AstraZeneca. În momentul de faţă, 448 de centre, cumulând 656 de fluxuri au liste de aşteptare la nivelul cărora s-au programat cele aproape 500.000 de persoane”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că din 23 martie vor fi deschise 165 de noi cabinete de vaccinare.
„Pot să vă mai spun că din data de 23 martie vom deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel naţional, ele vor fi alocate cu prioritate către judeţele şi localităţile cu incidenţă cumulată mare a cazurilor, de exemplu pentru Bucureşti vor fi deschise suplimentar 54 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul de la Pfizer. De asemenea, vor fi deschise în mai multe judeţe şi localităţi aceste noi cabinete de vaccinare. De asemenea, din 5 aprilie, vom deschide un număr de cabinete de vaccinare, se lucrează la această analiză şi la distribuţia acestor cabinete pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic cu vaccin de la compania Pfizer. În centrele deja menţionate anterior, cele 165 de cabinete, vom putea vaccina zilnic, din 23 martie, încă 10.000 de persoane”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *