Debut cu dreptul pentru Autobergamo în UEFA Futsal Cup

Aseară s-au disputat primele meciuri din grupa 8 a fazei a doua din UEFA Futsal Cup, turneul, la care participă patru campioane naționale de pe „Bătrânul Continent”, desășurându-se la Sala sporturilor din Deva.

Campioana României, Autobergamo Deva, a a avut un strart bun în acest turneu, din care doar prima clasată accede în faza următoare a UEFA Futsal Cup, trecând, cu scorul de 5-2, de reprezentanta Maltei, Luxor Saint Andrews.

Lucrurile deveniseră clare în ce privește câștigătoarea încă după prima repriză, devenii conducând la pauză cu 3-0, prin golurile marcate de Mimi Stoica (min. 8), Florin Matei (min. 10) și Cristian Matei (min. 11).

Autobergamo și-a mărit avantajul inediat după pauză, Alpar Csoma făcând 4-0 în minutul 22, dar apoi a ridicat piciorul de pe pedala de accelerație. În atare condiții, maltezii, conduși din teren de deveanul Emil Răducu, căpitan al echipei naționale a României, cât și al celor de la Luxol, au redus din handicap prin Rogerinho (min. 24).

Apoi cei de la Luxol au forțat, scoțând portrul de pe teren, pentru a avea superiotitate în atac, dar acesta este o tactică cu două tăișuri. La o astfel de fază, Petrișor Toniță, goal-keaper-ul devenilor, prinde o minge și, imediat, degajează din drop, direct în poarta adversă, care era goală, și duce scorul, în minutul 26, la 5-1.

Rezultatul final a fost stabilit de același Rogerinho (min. 35) și, astfel, Autobergamo s-a impus cu 5-2, deși scorul putea fi și mai mare, în ultimele secunde, când oaspeții jucau în inferioritate numerică, după eliminarea lui Sammut, pentru două cartonașe galbene, Cristian Matei ratând o lovitură de la zece metri acordată pentru cea de-a șase greșeală personală pentru cei de la Luxol. În celălalt meci al zlei, Azar Naxcivan, campioana din Azerbaijan a învins, conform așteptărilor, pe FC Mostar, dim Bosnia – Herțegovina, tot cu 5-2 (3-1).

Competiția continuă astăzi cu etapa a doua, când, la Sala Sporturilor din deva, începând cu ora 16.30, se vor întâlni Azar cu Luxol, iar meciul-vedetă al ziliei va opune pe Autobergamo și Mostar.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *