Decizie radicală! Cât timp au la dispoziție directorii Caselor județene de Pensii pentru recuperarea întârzierilor constatate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că a acordat două luni directorilor Caselor judeţene de pensii pentru a recupera întârzierile pe care le-a constatat în implementarea măsurilor, în caz contrar va lua o ”decizie radicală”. Violeta Alexandru a precizat că a aflat din presă că PSD intenţionează să o cheme la audiere în Parlament şi a anunţat că se va prezenta oricând va fi chemată.

”2 luni am dat astăzi directorilor Caselor judeţene de pensii pentru a recupera întârzierile. Dacă nu se rezolvă nici aşa, voi lua o decizie radicală. De astăzi ne pregătim pentru verificarea primelor cereri depuse pentru plata Şomaj Tehnic pe aprilie. Şi imediat – plăţile”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Aceasta a precizat că la Ministerul Muncii au început consultările pentru măsurile active – revenire în activitate companii.

”Voi pregăti actele normative pentru săptămâna viitoare astfel încât să fie totul gata la 15 mai şi să nu avem nicio întrerupere în sprijinul acordat celor care au nevoie. Într-o zi voi povesti despre munca din spatele pregătirii actelor normative care ajung în Guvern”, a mai scris Alexandru.

Acesta a anunţat şi că se va prezenta la audiere în Parlament oricând va fi chemată.

”Aud din presă că PSD mă chemă la o Comisie de anchetă la Parlament. Mă voi prezenta oricând sunt chemată”, a anunţat ministrul Muncii.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii a fost revocat din funcţie, în 27 aprilie, printr-o decizie a premierului, la solicitarea Ministrului Muncii.

Violeta Alexandru explica atunci că a cerut revocarea întrucât ”nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă”.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, preşedinte interimar al Senatului, a anunţat, luni, că miniştrii Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi Muncii, Violeta Alexandru, vor fi chemaţi la audieri în faţa comisiilor reunite de politică externă, de afaceri europene şi muncă, pe tema muncitorilor români din străinătate.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *