Deficiențele constatate de inspectorii sanitar-veterinari în urma controalelor realizate pe parcursul lunii ianuarie

Alimente păstrate necorespunzător, neîntreținerea corespunzătoare a spațiilor de producție sau depozitare a alimentelor sunt doar câteva din deficiențele constatate de inspectorii sanitar-veterinari în urma controalelor realizate pe parcursul lunii ianuarie. Peste 250 de obiective au fost verificate, iar în trei cazuri s-a lăsat cu amenzi.

„În acest sens au fost efectuate acțiuni care au urmărit modul cum sunt respectate condițiile de funcționare și înregistrare/autorizare al unităților, precum și acțiuni care au urmărit respectarea legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, depozitarea și comercializarea produselor alimentare de origine animală și non-animală. Au fost verificate un număr de 269 obiective, fiind constatate următoarele deficiențe: igienă și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de producție, depozitare și comercializare a produselor alimentare, etichetare și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare. În urma neconformităților constatate au fost aplicate trei sancțiuni în cuantum de 12.400 lei precum și două avertismente”, arată DSVSA Hunedoara.

În domeniul siguranței alimentelor au fost efectuate acțiuni de control la unitățile de abatorizare, procesare, depozitare și desfacere a produselor alimentare de origine animal și non-animală.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *