DELICT DE OPINIE! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat, după ce a fost linșat pentru o declarație banală

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunțat că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Apărării Naţionale. El invocă ”imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis şi îi mulţumeşte premierului pentru colaborare. Iohannis l-a atacat pe Dîncu, după o declarație banală a acestuia, similară cu mai toate declarațiile liderilor și responsabililor din alianța euro-atlantică NATO: pace în Ucraina nu poate fi obținută decât prin negociere cu Rusia.

”În cursul acestei dimineţi, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale. Redau, mai jos, textul integral:
Domnului Prim Ministru al Guvernului României Nicolae – Ionel Ciucă,
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deţinător al portofoliului apărării, vă rog să luaţi act de demisia mea din această funcţie.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române”, scrie Vasile Dîncu în cererea de demisie.
Dîncu îi mulţumeşte premierului Nicolae Ciucă pentru ”colaborarea onestă şi deschiderea” de care a dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune.
”Vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, îi transmite el şefului Executivului.
Ministrul Vasile Dîncu a afirmat, la Prima TV, că negocierile reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina. Declaraţia sa a fost criticată de preşedintele Iohannis şi a determinat solicitarea USR de a demisiona din funcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *