Delicte silvice descoperite de polițiștii hunedoreni

În perioada 26.09.2018-27.09.2018, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au efectuat o acțiune de verificare a  modului de gestionare, comercializare și transport al materialului lemnos, raza  orașului Hațeg și al localităților învecinate.

În urma controlului, pe raza comunei Sarmizegetusa, poliţiştii au  stabilit că reprezentanții unei societăţi comerciale desfășurau activități de exploatare pe fondul forestier aparținând unei asociații composesorale, fără a respecta condiţiile legale.

Poliţiştii, însoțiți de ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au identificat 24 de cioate nemarcate, în stare verde, de diferite specii și dimensiuni, motiv pentru care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

De asemenea, pe raza orașului Hațeg, poliţiştii au identificat un operator economic cu privire la care au stabilit că a primit 73,57 mc lemn rotund din specia rășinoase, fără proveniență legală.

Prin urmare, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, la care s-a adăugat și măsura complementară de confiscare valorică a volumului de lemn, în valoare de peste 12.500 de lei.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *