Demersuri pentru autorizarea unei grădinițe din Petroșani

Grădinița Numărul 2 din cartierul Colonie al municipiului Petroșani va fi autorizată de ISU. După acest pas, preșcolarii se vor putea muta în noul edificiu, care este unul modern. Autoritățile locale de la Petroșani întocmesc serviciile de proiectare necesare întocmirii documentației necesare obținerii autorizației de funcționare ISU pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea clădirii vechi a școlii Gimnaziale nr. 2 și transformarea în grădiniță cu program normal”.

Lucrările de modernizare a clădirii s-au realizat PNDL (Program Naţional de Dezvoltare Locală), iar valoarea investiţiei este de circa 600.000 lei, primăria contribuind aici cu 10 la sută.

Clădirea viitoarei grădiniţe rezultată din reabilitarea sediului vechi al Şcolii Nr. 2 din Colonie va aduce un plus de atractivitate, dar și de confort pentru copiii care își vor începe aici primii ani de educație preșcolară. Noua grădiniță va avea 4 săli de clasă, mai multe birouri și spații anexă, două băi (una pentru elevi şi o alta pentru personal), clădirea va fi reabiltată termic și va beneficia de centrală proprie de încălzire, pe gaz.

În anul 2015, inspectorii DSP Hunedoara au decis închiderea locației în care funcționa fosta grădiniță și asta din cauză că edifciul nu respecta normele în vigoare pentru buna desfășurare a actului educațional.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *