Demersuri pentru ecologizarea platformei de la Dâlja

Notă conceptuală și temă de proiectare pentru “desființare platformă de stocare temporară a deșeurilor din municipiul Petroșani”. Consiliul Județean Hunedoara face un prim pas pentru desființarea și ecologizarea locului în care a funcționat platforma de stocare temporară a deșeurilor, din municipiul Petroșani. În acest context, a fost aprobată nota conceptuală și tema de proiectare.

“Gestionarea deșeurilor menajere este o problemă deosebit de importantă pentru autoritățile administrației publice locale din județul Hunedoara, care au trebuit să găsească soluții adecvate de conformare cu legislația de mediu. La art. 1, alin.3 din Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 227/2016 privind aprobarea dării în administrarea municipiului Vulcan – prin Consiliul Local al municipiului Vulcan, a obiectivului “platformă de stocare temporară a deșeurilor în municipiul Petroșani” se precizează că “la finalizarea contractului de administrare, după efectuarea operațiunilor de transport a cantităților de deșeuri stocate pe platforma din Petroșani, la depozitul conform de la Bârcea Mare, platforma de stocare temporară de la Petroșani revine în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, în vederea executării lucrărilor de dezafectare/desființare a platformei, ecologizării amplasamentului și aducerii acestuia la stadiul inițial””, arată documentul CJH.

În anul 2016, Consiliul Judetean Hunedoara a hotărât construirea unei platforme de stocare temporară a deşeurilor în municipiul Petroşani, pe un teren în suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, situat în zona Dâlja.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *