Deva: Acțiune de informare și consiliere pe teme de sănătate în comunitatea romă

Reprezentanții Primăriei Deva și ai Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au desfășurat o acțiune de informare și consiliere pe teme de sănătate în comunitatea romă.

Peste 40 de persoane parţinând minorităţii rome din zona Grigorescu nr. 45 B din municipiul Deva, au participat, joi, 21 septembrie 2023, la o acţiune de informare, consiliere şi verificare, iniţiată de Compartimentul Local pentru Romi al Primăriei Municipiului Deva.

 

La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei  de Sănătate Publică Hunedoara și ai diverselor direcții și servicii din cadrul Primăriei Municipiului Deva împreună cu Poliția Locală Deva.

Acțiunea s-a desfășurat în baza prevederilor HG nr. 560/2022 privind aprobarea Strategiei Guvernului României de Incluziune a Cetățenilor Români aparținând Minorității Rome, pentru perioada 2022-2027 și a Planului de Acțiune Local aprobat prin HCL nr. 543/2022.

 

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe teme: un stil de viață sănătos, importanța vaccinării din timp a copiilor și nou-născuților, protecția împotriva bolilor transmisibile, efectuarea igienei corespunzătoare, reducerea riscului de îmbolnăvire la adulți și copii.

Participanții au primit și pliante informative cu privire la aceste teme care au fost editate și în limba romani.

Reprezentanţii administraţiei publice locale desfăşoară periodic acţiuni de informare, consiliere şi verificare în rândul comunităților rome din municipiul Deva, în scopul sprijinirii acestora în vederea integrării sociale şi dobândirea de abilităţi care să le asigure adaptarea la societatea în care trăiesc și un nivel de viață decent.

 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *