Deva are un aparat de diagnosticare, de tipul RT – PCR, donat de „Grampet – REVA” Simeria

La Deva a ajuns astăzi un aparat de diagnosticare, de tipul RT – PCR, de ultimă generaţie, care identifică prezenţa virusul SARS-CoV-2 din probe nazofaringiene.

Compania „Grampet – REVA” Simeria a decis să doneze acest aparat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, după consultările din ultimele zile, avute cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, cu primarul Devei, Florin Oancea şi cu directorul executiv al D.S.P. Sebastian Mezei.

Donaţia, în valoare de peste 200.000 euro, a fost posibilă datorită reprezentanţilor „Grampet”: director general Alina Magdău şi  domnul Vizante Tomoni.

După punerea în funcţiune a aparatului de la Deva, vor putea fi diagnosticaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, fiind astfel asigurată intervenţia rapidă a serviciilor de sănătate publică pentru a limita răspândirea infecţiei în comunitate.

În câteva zile, după ce se va finaliza instruirea personalului, montarea şi calibrarea aparatului, vor putea fi efectuate aproape 2.000 de teste zilnic, cu rezultate în aceeaşi zi.

Primăria Deva va suporta contravaloarea testării pentru 5.000 de deveni, prin achiziţionarea kit-urilor de testare. De asemenea, municipalitatea deveană va asigura amenajarea spaţiului special în care va funcţiona aparatul.

Tot din partea grupului de firme Grampet, care a donat astăzi aparatul RT-PCR pentru judeţul Hunedoara, firma „Polisano Farmaceuticals” a donat 20.000 de cutii de paracetamol, din care 5.000 de cutii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *