Deva, așa cum e ea

Deva. Orașul în care se vorbește despre ”o mafie a gunoaielor”, mafie ce ar conduce primăria. În care primarul interimar își pune în fiecare zi, pe Facebook, poze cu acțiunile lui, ”în calitatea lui de primar”, de parcă nu pentru asta este plătit. Orașul în care edilii, ăia de-s încă liberi, se umplu de penibil, din zori până-n seara, prăduind tot ce a mai rămas de prăduit din trecut. Toți au fost la fel, unul n-a fost mai bun. Până și când cumpără apă din bani publici fac manevre!

Deva. Orașul în care oameni de genul Laurei Sârbu, ajutată de clanul ei, taie și spânzură și hotărăsc destinul celorlalți. Cum? Nu știți cine-i Laura Sârbu? Aruncați un ochi  AICI!

Deva. Orașul în care cade tavanul în capul profesorilor, în timpul orelor de școală; în care verificările se fac după ureche, iar când se constată nereguli, vina este pasată de la o instituție la alta. Nimeni nu e vinovat, niciodată. Eventual mortul, rănitul, accidentatul.

Deva. Orașul în care facem sensuri giratorii de mii de lei, în bătaie de joc, cu firme de casă, în vreme ce-s oameni care nu au energie electrică și apă trasă în casă, dar care plătesc impozite ca la cinci stele.

Deva. Orașul cu spital mare, județean, cu o Pediatrie amărâtă, prin curtea căreia colcăie șobolanii, în care se face curățenie când vine câte un control de la Consiliul Județean. Același spital în care, dacă vrei la Urgență, aștepți cu orele și vii de acasă cu antibioticul tău și feșele tale elastice, că-n magazie nu-s. Și după toate astea, mai dai și de sictirul unora, sătui până peste cap și ei de sistemul medical românesc ce te bagă-n groapă.

Deva. Ăsta e orașul peste care unii vor să fie primari în 5 noiembrie. Să-l facă bine sau să-l prăduiască până la capăt?

Anamaria NEDELCOFF

 

 

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Un comentariu la „Deva, așa cum e ea

  • 30 septembrie 2017 la 0:22
    Permalink

    Fain articol.Pai hai sa vedem cine candideaza!Oancea care ciupeste si el lucrari de la PSD? Marginean care va veni cu camarila de hoti si spagari? Mares care habar n-are ce inseamna primaria si se joaca de-a cine e mai popular? Ioan Popa de la ALDE de care nimeni nu stie nimic? Sau poate restul de independenti care cred ca mai tine prosteala cu societatea civila.Cam asta e oferta politica!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *