Rudele Laurei Sârbu (stăpâna legalităţii) iau leafă de la Primăria Deva

Laura Sârbu este secretara Municipiului Deva, omul care o stăpâneşte Primăria din punct de vedere al legalităţii. Cam toate rudele sale mai apropiate (sora, doi cumnaţi şi soţ) au ajuns lefegii la Primăria Deva. Chiar şi singurul cumnat care a rămas pe dinafară, a avut afaceri cu Primăria. Laura Sârbu spune că sunt foarte muţi care au rude în Primărie şi nu e nimic ilegal, atâta timp cât posturile au fost ocupate prin concurs.

Primăria Deva, o mică familie

Hadrian Sârbu este soţul secretarei Laura Sârbu şi a ajuns lefegiu la Primăria Deva în urmă cu o lună. Prima declaraţie de avere a depus-o în data de 10 mai 2017, la angajare. Hadrian Sârbu a plecat la câteva zile după angajare în China pe banii Primăriei. O drumeţie de 15 zile pentru a lua pulsul mediului de afaceri. Se presupune că omul e as în materie, deşi foaia de avere îl cam contrazice. Familia Sârbu (Hadrian şi Laura) nu deţine nimic, dar absolut nimic. Niciun fel de bunuri mobile ori imobile. Soţii Sârbu au doar datorii, credite pe care trebuie să le achite până-n 2038.

Soţul secretarei, în China pe banii oraşului 

Hadrian ocupă postul de consilier în aparatul de specialitate al primarului Ovidiu Moş şi se ocupă de relaţia primăriei cu investitorii. Soţul provine din mediul de afaceri, unde nu i-a mers prea bine. Patronul Hadrian Sârbu a câştigat cam a cincea parte din cât a luat secretara municipiului de la Primăria Deva. Ca asociat unic şi administrator la SC CEAPRAZARIA WXZ SRL, Hadrian Sârbu a încasat un salariu de 6.267 lei în 2016, plus încă 4.546 lei de la o altă firmă. Soţia sa ca bugetar – înainte de majorarea lefurilor în administraţie – a luat 54.704 lei de la visteria oraşului. După cum spuneam, Hadrian Sârbu a fost cooptat ca specialist în materie de investiţii şi investitori. Asta în condiţiile în care patronul Hadrian Sârbu a avut o prestaţie mediocră în propria afacere pe parcursul anului 2016, iar în 2015 a fost şomer şi a câştigat din indemnizaţia de şomaj cam la fel de mult ca atunci când îşi administra firma. Primarul Ovidiu Moş spune că toate angajările s-au făcut pe bază de concurs, legal şi corect. „Eu nu pot să comentez. Oamenii au dat concurs pe post. La concurs poate participa oricine… Dacă dumnealor au avut această opţiune de a intra în serviciul public nimeni nu-i poate opri. Toţi au ocupat posturile prin concurs, cu comisii de evaluare şi ţinute după toate rigorile legii. Eu nu pot să comentez mai mult”, a declarat primarul Ovidiu Moş.

Sora şi cumnaţii, angajaţi la Primărie

Ciprian Sârbu este cumnatul secretarului Laura Sârbu, frate cu soţul acesteia. A fost angajat ca poliţist local clasa I grad profesional superior. Anul trecut a câştigat 24.372 lei plus 9.426 lei de la Primăria Municipiului Deva. Soţia poliţistului, este şi ea angajată a Primăriei Deva. Vircinia Cecilia Sârbu ocupă postul de consilier şi a încasat venituri de 13.000 lei din visteria publică a municipiului.

Sora secretarului Laura Sârbu este şef serviciu resurse umane la Direcţia de Asistenţă Socială. Cristina Bodrean a încasat 24.000 lei anul trecut, salariu plătit de Primăria Deva. La începutul acestui an, Ioan David – consilier local PSRo – dezvăluia public faptul că Primăria Deva a făcut afaceri cu o firmă controlată de cumnatul Laurei Sârbu, soţul surorii sale – Adrian Mihai Bodrean. Potrivit celor spuse de David, SC Hifcon SRL, firma de la care şi-a luat salariul Bodrean, a încasat de la Primăria Deva în jur de 20 de miliarde de lei vechi. Secretara Primăriei n-a negat informaţia şi a oferit o explicaţie presei. Sârbu spune că cumnatul ei lucrează cu firma de 20 de ani, iar contractele cu Primăria nu au nicio legătură cu postul de secretar al Municipiului Deva.

Nu nimic ilegal

„Fiecare este liber să se angajeze unde doreşte. Fiecare poate să se înscrie la ce concurs doreşte. Văd că cineva se interesează de neamurile mele, mai nou. Toată lumea are neamuri în primăriei. Sunt cumnaţi, fraţi, surori care lucrează în aceeaşi instituţie. Sunt foarte multe cupluri în Primărie. Nu e nicio ilegalitate ca rudele mele să lucreze în aceeaşi instituţie cu mine, atâta timp cât nu îmi sunt subordonate direct. Eu respect legea şi dorm noaptea liniştită, să ştiţi”, a declarat Laura Sârbu, secretarul Primăriei Deva.

declarație de avere Sârbu Hadrian 2017

declarație de avere Sârbu Ciprian 2017

declarație de avere Bodrean Cristina (sora Laurei Sârb)

 

Marcel BOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.