DEVA: Farmacie acuzată de locatari că își aruncă gunoaiele la scările lor

Devenii din blocul Lido trec zi de zi pe lângă un maldăr de gunoi pe care nu-l ridică nimeni! Oamenii sunt revoltaţi din cauza situaţiei. Ei spun că una dintre farmaciile din zonă îşi aruncă deşeurile de carton la scara lor de luni de zile. Autorităţile au fost sesizate, dar toată lumea a ridicat din umeri, iar preşedintele asociaţiei nici nu mai ştie cui să se adreseze.

„Spunem că Deva este fantastică, ce frumos e oraşul nostru, dar uite ce civilizaţi sunt locuitorii lui! Şi e vorba de o locaţie din centru şi de oameni cu pregătire superioară”, spune cu năduf Aurel Jula, administratorului asociaţiei de la scara A, a Blocului Lido.

La câţiva paşi de intrare, o grămadă de gunoaie sunt etajate într-un colţ, unele chiar şi pe capota unei maşini nou nouţe parcată de proprietar la scară. Aşa arată acest loc de luni întregi. Disperat, preşedintele asociaţiei a luat autorităţile la rând – ba a mers la primărie, a sunat la operatorul de salubritate şi chiar a vorbit şi cu poliţişti locali.

„De la primărie mi-au trimis la operatorul de salubritate, cei de la Salubritate mi-au spus că ei strâng doar gunoiul menajer şi nu cartoanele. Ba chiar au venit şi au pus lăcate la ghene ca să nu mai poată intra unul – altul. Am sunat la poliţia locală, mi-au dat pe cineva de la un compartiment de mediu şi omul mi-a spus că ar fi bine să-i fac fotografii la făptuitor ca să ştie la cine să dea amenzi”, explică bărbatul.

Pe majoritatea cutiilor se distinge însă clar numele firmei căreia îi aparţin deşeurile  – o farmacie din zona Lido, Tamic. Locatarii se plâng că nu reuşesc nicidecum să se înţeleagă cu angajaţii acesteia să nu le mai arunge gunoaiele la scara blocului.

„Nu înţeleg de ce vin să arunce aici, când ei aparţin de altă asociaţie şi ar putea la o adică să îşi depoziteze cutiile lângă propriul sediu”, spune un locatar. Nu sunt doar cutii de carton, ci şi ambalaje de medicamente, bonuri de casă şi gunoiul menajer al societăţii.

Oamenilor le este teamă că totul se poate transforma într-o situaţie periculoasă. „Ne gândim cu groază că vine cineva şi le dă foc. Cum sunt aruncate peste maşini, cu siguranţă, există riscul ca acestea să ia foc. Şi atunci ce ne facem? Cine e vinovat?”, se întreabă administratorul.

Astăzi, o echipă de poliţişti locali s-a deplasat în zonă, iar vinovaţii au găsit şi o explicaţie: „Au luat legătura cu cei de la farmacie şi aceştia au spus că de fapt au depozitat gunoiul în ghenă, dar le-au scos afară oamenii străzii. Proprietarului farmaciei i s-a pus în vedere să încheie un alt contract cu cei de la salubritate pentru deşeurile de carton, iar celor de la asociaţie li s-a cerut să îşi asigure cu lacăt ghena”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, Teodor Bălan. Cei de la Poliţia Locală Deva spun că vor monitoriza situaţia în fiecare zi şi dacă una dintre părţi nu îşi respectă obligaţiile, atunci se vor aplica amenzile prevăzute de legislaţie.

Laura OANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *