Deva: Începe construcția Centrului de zi pentru asistență comunitară din cartierul Micro 15, Aleea Streiului

Astăzi, 6 martie 2023, am predat amplasamentul constructorului și am emis ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul ,,Regenerarea fizică, economică și socială a comunității din Zona Streiului și crearea unui centru de zi pentru servicii de asistență comunitară”.

Durata de execuţie este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea proiectului este de peste 32 milioane lei (peste 6,6 milioane de euro) – FONDURI EUROPENE.

 

Investiția presupune:

  • construirea unui Centru de zi pentru asistenţă comunitară (vor fi asigurate servicii sociale, dezvoltare comunitară, îmbunătățirea asistenței medicale destinate populației din Cartierul Micro 15, Aleea Streiului). Clădirea va fi dotată cu mobilier, echipamente IT, electrocasnice, echipamente PSI, platforme interioare de transport pe plan înclinat a persoanelor cu dizabilităţi etc.
  • amenajarea de spații recreative (spaţii de joacă pentru copii, spaţii de relaxare, agrement şi sport, spaţii destinate animalelor
  • amenajări de drumuri, alei și piste de biciclete (modernizarea Aleii Streiului şi a celorlalte alei existente în zonă şi crearea de noi alei care să faciliteze accesul spre Centrul de zi şi zona reabilitată. Pentru traficul pietonal şi traficul cicliştilor se vor realiza trotuare şi piste de biciclete)
  • execuție rețea exterioară de supraveghere video și rețea exterioară de Internet cu acces gratuit a tuturor locuitorilor din zonă;
  • execuție rețea de stâlpi de iluminat stradal principal pe Aleea Streiului și iluminat ambiental pe aleile de acces la scările blocurilor de locuinţe. Corpurile de iluminat vor fi de tip LED.
  • amenajarea a 8 platforme subterane, cu acţionare hidraulică, pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

Întrucât prin șantierul care urmează să se deschidă se va crea un disconfort locuitorilor din zonă, în numele meu și al colegilor din Primărie îmi cer scuze, însă vă asigurăm că la finalizarea lucrărilor vom fi cu toții mulțumiți de această investiție.

 

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

#DezvoltămDevaCuBaniEuropeni

#LucrămPentruDeveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *