Deva: Noi măsuri pentru susținerea cadrelor medicale

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Deva a luat noi măsuri pentru cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Deva. Vor fi alocate noi fonduri în scopul achiziţionării serviciilor de cazare a medicilor relocaţi de la alte unităţi sanitare, care îşi vor desfăşura activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

În vederea gestionării eficiente a situaţiei care a declanşat instituirea stării de urgenţă la nivel naţional și totodată pentru a limita și a diminua riscul de răspandire a numărului de cazuri de infectare în perioada imediat următoare cu coronavirusul SARS-CoV -2 în judeţul Hunedoara se impune luarea unor măsuri de către Primăria municipiului Deva în vederea alocării,de urgență, din fondul de rezervă sau după caz, din sumele colectate în contul de solidaritate deschis de Municipiul Deva la Trezoreria operativă a municipiului Deva, în scopul achiziţionării serviciilor de cazare a medicilor relocaţi de la alte unităţi sanitare, care îşi vor desfăşura activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, care a devenit spital COVID-19, precum și pentru personalul medical – secţia ATI și alte secții din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, care au intrat în contact cu pacienți infectați”, arată hotărârea CLSU Deva.

Astăzi a fost ziua cu cea mai mare creștere a infecțiilor cu coronavirus. Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).
Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *