Piesa de teatru ”Gaițele” revine la Deva cu o distribuție de excepție

Gaițele” lui Alexandru Kirițescu vin la Deva, marți, 24 aprilie 2018, la ora 18:30, pe scena Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”. Piesa este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. O comedie care lasă un gust amar și dă de gândit.

Cu titlul original ”Cuibul de viespi”, ”Gaițele” reflectă atitudinea critică a dramaturgului față de societatea vremii sale: o ”lume putredă, care mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune”, după cum a descris-o Kirițescu.

Acțiunea piesei se petrece prin vara anului 1930, în casa Anetei Duduleanu, văduva moșierului Tasse Duduleanu – o casă în care domină egoismul, răutatea, urletele și meschinăria întreținute de cele trei ”gaițe” – Aneta și surorile ei, Zoia și Lena – care își petrec timpul bârfind, jucând cărți, mâncând dulcețuri și urmărind ceremoniile funerare din oraș.

Cea mai populară piesă a lui Kirițescu e la fel de senzațională și astăzi, după aproape 90 de ani de la premieră, pentru că, în bună parte, nici noi nu ne-am schimbat: ne place să ne dăm în spectacol și reușim de minune!

Din distribuția spectacolului fac parte: Florina Cercel (Aneta Duduleanu), Carmen Tănase (Zoia), Virginia Rogin (Lena), Carmen Ionescu (Fraulein), Ioana Farcaș (Colette Duduleanu), Antonia Ionescu (Wanda Serafim), Ana Maria Carablais (Margareta Aldea), Maria Nicola (Zamfira), Mircea Silaghi (Mircea Aldea), Liviu Cheloiu (Georges Duduleanu) și Sebastian Bălășoiu (Ianache Duduleanu).

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la prețul de 80 de lei, la agenția de bilete a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” Deva și pot fi achiziționate de luni până joi, între orele 16:00-17:00, și sâmbăta, între orele 11:00-13:00.

Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037.

 

FOTO: Maria Ștefănescu

 

Biroul de presă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *