DEVA: Primăria Deva dă explicații după incidentul de ieri de la Telecabină

Ascensorul care facilitează accesul turiștilor în fortăreața medievală s-a oprit luni, 20 august 2018, la urcarea pe Dealul Cetății, cu câțiva metri înainte de stația de sosire, din cauza unei pene de curent. Conducerea serviciului care administrează monolinerul afirmă că cei 19 turiști aflați la momentul avariei în telecabină, au fost tot timpul în siguranță.

,,A fost o scurtă cădere de tensiune, urmată de un șoc electric. Atunci când energia electrică a revenit s-a produs o eroare de comunicație radio între punctul de comandă și cabină. Aceasta nu a mai primit comenzi și s-a blocat. Telecabina a fost manevrată manual și adusă într-o poziție care să asigure coborârea turiștilor în siguranță de către pompierii alpiniști de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Când cabina a fost goală, am remediat defecțiunea în decurs de o oră. Menționăm că telecabina nu are probleme tehnice și funcționează la parametrii normali”, declară Alin Suciu, șeful Serviciului Administrativ- Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Turiștii au primit apă rece în timpul cât au stat în telecabină, nu au avut probleme medicale și au ajuns cu bine la sol. Acestora li s-a restituit contravaloarea biletelor, li s-au prezentat scuze pentru acest incident nefericit și au fost invitați de către reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva să revină și să viziteze monumentul istoric.

Monolinerul care facilitează accesul în Cetatea Devei a fost funcțional în această dimineață și a făcut câteva curse cu turiști.

Telecabina va fi oprită astăzi, 21 august 2018, între orele 10:00-15:00, pentru punerea în funcțiune a grupului electrogen care va asigura în cazul unor întreruperi ale energiei electrice funcționarea independentă a acesteia și pentru instruirea personalului care va opera sursa de rezervă.

Generatorul de curent a fost achiziționat de către Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva pentru ca penele de curent să nu mai blocheze Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Devei.

 

Dana Golea

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.