Deva: Proiect de peste 7,4 milioane de lei pentru Colegiul Național Pedagogic Regina Maria

Calitatea unui act educațional depinde și de infrastructura școlară. Pentru autoritățile locale din municipiul Deva este o prioritate ca elevii și dascălii să își desfășoare activitatea în condiții optime. Pregătirea elevilor are un rol determinant în viața de adult. Astfel, autoritățile locale din municipiul Deva au accesat fonduri europene pentru “Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Național Pedagogic Regina Maria (școala generală)”. Contractul de execuție a lucrărilor a fost scos la licitație.

Contractul constă în reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii clădirilor din incinta colegiului, respectiv clădirea școlii cu regim de înălțime demisol+parter+etaj.

“Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare a populației școlare din învățământul obligatoriu la un sistem educațional de înaltă performanță, care să asigure resursele umane necesare dezvoltării socio-economice durabile-echilibrată teritorial în Regiunea Vest. Obiectivul specific al proiectului constă în asigurarea unei oferte educaționale adecvate accesibile și de calitate în învățământul primar din cadrul Colegiului Național Pedagogic “Regina Maria”din Deva, prin reabilitarea, modernizarea infrastructurii școlii și dotarea cu echipamente didactice specifice”, arată documentația.

Amplasamentul este situat în centrul vechi al orașului, zonă care face parte din “Ansamblul urban strada Lucian Blaga”, catalogat în lista monumentelor istorice naționale. Clădirea școlii este monument istoric.

Termenul maxim de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *