Deva: Stabilirea și repartizarea consumurilor de utilități în blocurile sociale

Consiliul Local Deva a aprobat, în ședința ordinară din 30 ianuarie 2023, metodologia de stabilire și repartizare a cotelor de contribuție la cheltuielile comune aferente consumurilor de apă, energie electrică și gaze naturale înregistrate pe unitățile locative din blocurile situate pe strada Hărăului, nr. 40 și strada 1 Mai, nr. 27.

Cele două imobile au destinația de camere de cămin și se află în administrarea Direcției de Asistență Socială Deva. Totodată, acestea dispun de sisteme proprii de încălzire, realizate în anul 2022, în urma unei investiții în valoare totală de aproximativ 280.000 de euro, susținută de la bugetul local.

Metodologia de stabilire și repartizare a cotelor de contribuție la cheltuielile comune aferente consumurilor individuale de utilități publice a fost elaborată în conformitate cu legislația în vigoare, iar prevederile acesteia se aplică în cazul locatarilor care nu sunt constituiți în asociații de chiriași.

Conform documentului, consumurile de utilități înregistrate de contoarele de branșament ale imobilelor și facturate de către furnizorii de servicii se repartizează, pe de o parte – în funcție de numărul de persoane înscrise în contractul de închiriere (apa rece și canalizarea, energia electrică pentru părțile comune ale blocului), iar pe de altă parte – în funcție de suprafața locuinței (apa meteorică, gazele naturale).

DE REȚINUT! Toți chiriașii au OBLIGAȚIA de a achita, lunar, cotele de contribuție ce le revin la cheltuielile imobilului, conform listelor de plată afișate. În cazul restanțelor acumulate pe listele de plată, majorările de întârziere facturate de către furnizorii de servicii de utilități publice se repartizează procentual chiriașilor restanțieri, în funcție de valoarea restanței.

Informații detaliate cu privire la formulele de calcul ale consumului de utilități și majorărilor de întârziere (unde este cazul) pot fi consultate în Hotărârea Consiliului Local nr. 14/2023, disponibilă pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Consiliul Local sau accesând link-ul:

INFORMAȚII SUPLIMENTARE  se pot obține la numerele de telefon 0755.878.380, 0737.036.002 și 0254.218.030 / Tasta 3 (Biroul Fond Locativ – Locuințe sociale), după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-16:30 și vineri, între orele 8:00-14:00.

Imobilele de locuințe sociale de pe strada Hărăului, nr. 40 și strada 1 Mai, nr. 27 dispun, în total, de 138 de camere de cămin, în care locuiesc 260 de persoane, potrivit contractelor de închiriere.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.