Guvernul a majorat cuantumul sporului de condiţii deosebit de periculoase de care beneficiază cadrele sanitare care tratează pacienţii cu COVID-19

Guvernul a majorat cuantumul sporului de condiţii deosebit de periculoase de care beneficiază cadrele sanitare care lucrează în unităţile medicale care tratează pacienţii cu COVID-19, dar şi personalul care se ocupă de transportul acestora.

„A fost adoptată o ordonanță de urgență care majorează sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase, care va fi acordat în procent între 75% până la 85% și acest spor va putea fi acordat din bugetul fondului unic naţional de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, pentru personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare implicate în activitățile de tratament cu pacienții diagnosticat cu COVID-19, inclusiv în transportul, echiparea, evaluarea sau tratamentul acestora, aceste persoane vor beneficia de un spor pentru condiții deosebit de periculoase în procent de 75% până la 85% din salariul de bază, iar pentru personalul din ambulanță acest spor este stabilit la nivelul de 80% din salariul de bază. Personalul poate beneficia de sporul cel mai mare la care are dreptul ca urmare a activităților prestate. Cu alte cuvinte, dacă există personal medical și personal auxiliar implicat în diverse activități medicale pentru care beneficiază de un sport mai mare de 85%, cum este situația de la unitățile sanitare de TBC, aceștia vor primi sporul cel mai mare la care au dreptul”, a declarat Ionel Dancă, șef al Cancelariei prim-ministrului: ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.