Deva: Transport ecologic, construire depou și infrastructură

Deva va deveni un oraș ecologic. Autoritățile locale implementează un proiect prin care se urmărește modernizarea transportului în comun. În acest sens, se achiziționează servicii de elaborare a documentațiilor urbanistice și a documentațiilor tehnico-economice pentru proiectul ”Modernizarea sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice, construire depou, precum și a infrastructurii aferente”.

“Este necesară modernizarea parcului de vehicule de transport public, astfel încât să se asigure reducerea nivelului de combustibil și a emisiilor de noxe, precum și asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Astfel, se impune achiziționarea de vehicule de transport public ecologice, care să ofere condiții moderne, sigure și confortabile pentru călători și a căror utilitate să conducă la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, va fi necesară suplimentarea numărului de vehicule actual”, arată documentația.

Potrivit studiilor efectuate, odată cu implementarea proiectului se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 15 de procente, până în anul 2022. În cadrul proiectului ce urmează a fi implementat, se dorește achiziționarea a 18 autobuze ecologice (electrice și hibride), construirea a 125 de stații de autobus și crearea/modernizarea/adaptarea traseelor  în lungime de 45,3 kilometri. În plus, un alt obiectiv al proiectului este creșterea utilizării transportului în comun de la 13% cât este în prezent la 67,7%. Deocamdată se caută o societate care să realizeze elaborarea documentațiilor tehnico-economice cuprinzând: expertiza tehnică, studiu de trafic, calculul emisiilor GES, studii de teren ( topografic, geotehnic), studiu de fezabilitate cu elemente DALI, documentații pentru obținerea de avize și acorduri pentru proiectul “Modernizarea sistemului de transport public local prin achizționarea de vehicule ecologice, construire depou, precum și a infrastructurii aferente”. Suma alocată pentru aceste proceduri este de 302.000 lei. Termenul limită de depunere a documentației este 04.07.2018, iar  serviciile care fac obiectul acestei achiziții au ca termen de realizare 31.11.2018.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *