Devenii ar putea rămâne fără căldură în această iarnă

Devenii ar putea să nu beneficieze de agent termic în această iarnă. Acesta este semnalul de alarmă pe care îl trag sindicaliștii de la termocentrala Mintia, care susțin că stocurile de cărbune sunt la limita minimă, fapt care va avea consecințe pe mai multe paliere. Sindicaliștii de la termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara atrag atenția asupra problemelor extrem de grave cu care se confruntă aceste entități. Cu câteva luni înaintea sezonului de iarnă, stocurile de cărbune din termocentrale sunt aproape inexistente. Situația îi este adusă și la cunoștința ministrului Energiei, Anton Anton.

„Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva-Mintia vă informăm despre situația gravă în care se află sucursala Electrocentrale Deva, datorită lipsei stocului de cărbune și datorită faptului că intrările de cărbune sunt la limita minimă pentru funcționarea termocentralei. Prin lipsa stocului de cărbune, se periclitează funcționarea pe timp de iarnă, prin posibilitatea producerii fenomenului de îngheț în instalații și distrugerea iremediabilă a acestora”, arată Mircea Crișovam, președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia, în nota de informare transmisă ministrului Energiei, Anton Anton.

Locurile de muncă ale lucrărilor termocentralei Mintia sunt puse în pericol din cauza lipsei stocurilor de cărbune. În plus, devenii s-ar putea, ca tocmai din aceleași cauze, să nu beneficieze de agent termic în sezonul rece.

“Prin oprirea pe timp de iarnă nu se poate asigura agentul termic pentru instituțiile și locuințele din municipiul Deva cu care termocentrala are contract de furnizare agent termic. De asemenea, lipsa cărbunelui creează premisele pentru nesiguranța locurilor de muncă”, mai menționează sindicaliștii.

În acest context, sindicaliștii îi solicită ministrului să dispună asifurarea stocului de securitate pentru funcționarea pe timp de iarnă a termocentralei șI să asigure agentul termic pentru municipiul Deva.

 

Monika BACIU

 

Un comentariu la „Devenii ar putea rămâne fără căldură în această iarnă

  • 18 septembrie 2018 la 22:13
    Permalink

    Aceasta atentionare ar trebui luata in considerare de catre deveni la modul cel mai serios. Nu e vorba de certitudini ci de riscuri. Pana la urma fiecare isi asuma ce risc doreste.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.