Revolta unui asistent maternal

Un asistent maternal din județul Hunedoara se revoltă împotriva unui sistem bolnav și corupt. Asistenții maternali au rămas fără bani, iar cei responsabili ridică din umeri, fără a evalua însă și consecințele. Nicolle Ebner este asistent maternal. A fost jurnalist, însă din dorința de a lăsa ceva în urmă a devenit asistent maternal. A vrut să le planteze rădăcini unor copii care au fost abandonați. Acum, se luptă cu un sistem cinic.

“În urmă cu aproximativ doi ani am renunțat la profesia de jurnalist, dar am continuat să muncesc în folosul comunității, de data aceasta din postura de Asistent Maternal Profesionist (AMP). Motivul? Unul foarte uman. Salvarea unor copii față de care viața s-a dovedit a fi ceva mai potrivnică.  Nu mă așteptam ca statul să fie la fel de interesat în salvarea „viitorului țării”, dar ce se întâmplă în această perioadă întrece orice măsură de bun simț. Un AMP lucrează 24 ore din 24 și este plătit cu minimul pe economie la care se adaugă ceva sporuri, după care se trag dările către stat și mai rămâi cu ceva”firfirici”. Luna aceasta, toți AMP din județ au primit jumătate de salariu, în condițiile în care majoritatea au câte 3-4 copii în plasament, copii care au început școala. Știți ce cheltuieli implică asta. Se știa încă de la aprobarea bugetului pe 2018 că nu sunt bani decât până în luna august, dar cu toate acestea, onor conducerea județeană și-a făcut salarii de peste 10.000 de lei, plus instituțiile din subordine,  a scris pe Facebook, Nicolle Ebner.

Ministerul caută soluții. Numai că acești părinți de suflet, acești copii au nevoi care nu au timpi de așteptare. Viața nu stă pe loc.

“Ministrul Muncii nu a alocat niciun leuț pentru protecția copilului și asistență socială. HALAL partid de stânga. Sindicatele tac, doar majoritatea au înțelegeri cu puterea. Să nu mă contrazică pentru că liderii știu că știu. În 21 de ani de presă am văzut prea multe. Conducerea instituției tace și ea mâlc, doar directorii sunt plasați în fotolii pe criterii politice, o știe toată lumea. Cum să-și supere șefii pe linie politică? Dacă rămân fără funcție și salarii de peste 100 de milioane de lei vechi? Mă așteptam ca măcar lidera de sindicat să solicite, la Prefectură, o comisie de dialog social. Nimic. Mormânt. Mă voi retrage din sindicat. Nu-mi apără interesele. Și ce spuneau fumigenele politice? Economia duduie?  Duduie în buzunarele lor, ale celor care mint toată ziua la televizor. Sunt semnele că nu vom primi salariile nici luna viitoare. Dar copiii trebuie să mănânce, să se spele, să scrie, să învețe. Au nevoie de haine curate, iar noi, mamele de conjunctură, trebuie să le asigurăm. Din ce, stimabililor parlamentari, conducători de județ, guvernanți?,  mai scrie asistentul maternal pe pagina sa de socializare.

DGASPC Hunedoara a rămas fără fondurile necesare pentru funcționare.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *