Din adâncuri, la înălțime

Din adâncurile pământului, a ajuns la întâlțime. Este vorba de Aldona Todoran care și-a schimbat cariera. Timp ce 16 ani a lucrat în adâncurile pământului, în subteranul minei Paroșeni, iar acum lucrează la înălțime, la turbinele eoliene. Ministerului Energiei o dă ca exemplu pe Aldona în ceea ce privește reconversia profesională a foștilor mineri.

 “Ea este Aldona Todoran și timp de 16 ani a lucrat în subteran, la mina Paroșeni. Aldona este primul inginer miner care urmează programul de reconversie profesională demarat de Ministerul Energiei, pentru a deveni tehnician în industria eoliană. Ieri a îmbrăcat pentru prima oară echipamentul „morilor de vânt” și a parcurs primul ei exercițiu: urcarea în turbina eoliană la o înălțime de nici mai mult, nici mai puțin de 100 m. O felicităm pentru curaj și pentru îndrăzneala de a schimba o carieră din subteran cu una “ la inălțimi””, arată Ministerul Energiei.

Mina Paroșeni este parte a Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. Unitatea minieră și-a încetat activitatea de producție în luna decembrie a anului 2017.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *