Nu mai prezintă siguranță. Podul din Călan va fi dărâmat

Podul rutier din Călan va fi dărâmat, iar locul său va fi luată de o nouă construcție. Podul se află într-o stare avasată de degradare. De aproape un an de zile încearcă autoritățile locale din Călan să găsească construtor. O nouă procedură de acest gen se află în derulare. Lucrările sunt estimate la suma de 5,5 milioane de lei, fondurile fiind asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

„Lucrările prevăzute a se executa cuprind următoarele: organizarea de şantier; închiderea circulaţiei pe jumătatea din aval; demolare consolă aval; realizare drumuri de acces în albie; realizare piloţi şi radiere; realizare extindere şi cămăşuire infrastructuri; montare confecţii metalice suprastructură bandă aval; realizare suprabetonare pe partea aval; realizare zona de racordare (zid de gardă, plăci de racordare); strat de asfalt pe cale; închidere circulaţie pe jumătatea amonte; demolare rest de suprastructură veche; amenajare rigle şi banchetă de rezemare pentru suprastructura nouă. montare confecţii metalice suprastructură amonte; realizare suprabetonare pe partea amonte; realizare zonă de racordare (zid de garda, placi de racordare); aşternere hidroizolaţie, trotuare, aşternere strat de asfalt pe cale, strat de uzură pe toată calea”, arată documentația.

Până în luna februarie a acestui an, autoritățile locale din Călan au făcut patru încercări în a găsi constructor. Toate au fost eșuate.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *