Din cauza accidentelor și condițiilor meteo nefavorabile, circulația pe mai multe drumuri este îngreunată

Circulaţie îngreunată pe Autostrada Bucureşti-Constanţa şi pe DN 7 din cauza unor accidente rutiere; pe multe artere rutiere importante se circulă în condiţii de ploaie.

Circulaţia rutieră pe sensul către Constanţa al autostrăzii A 2 se desfăşoară cu dificultate, marţi dimineaţă, în zona localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Călăraşi, în urma unui accident rutier. De asemenea, traficul este îngreunat, din cauza unor autotrenuri care au derapat, şi pe DN 7, în judeţele Argeş şi Sibiu, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. De asemenea, poliţiştii avertizează că pe multe artere rutiere importante circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie torenţială

Conform sursei citate, pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 57, în zona localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Călăraşi, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autotren. În zonă se circulă pe prima bandă.

De asemenea, circulaţia este îngreunată la această oră şi pe DN 7, în judeţele Argeş şi Sibiu.

Astfel, în judeţul Argeş, traficul pe DN7 este oprit la km 136+400 de metri, în zona localităţii Drăganu. Un autotren a ieşit în afara şoselei, iar acum se încearcă, cu ajutorul unor utilaje, remedierea situaţiei. Accidentul a avut loc în jurul orei 02.00 şi nu s-a  soldat cu victime.

În judeţul Sibiu, la această oră este blocat sensul dinspre Vâlcea, tot din cauza unui TIR care a derapat. Accidentul, în urma căruia nu s-au înregistrat victime, s-a produs pe Valea Oltului, între localităţile Boiţa şi Tălmaciu. Traficul se desfăşoară alternativ, dirijat de poliţişti.

Marţi dimineaţă, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate şi pe DN 68A Timişoara – Deva, în localitatea Lăpuşnic din judeţul Hunedoara, după ce un tir a părăsit carosabilul şi a intrat în peretele unei case de pe marginea drumului. Potrivit primelor date, doar şoferul autotrenului a fost rănit uşor. traficul se desfăşoară pe un fir, alternativ.

Poliţiştii avertizează că pe multe artere rutiere importante circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie torenţială, recomandându-le şoferilor să circule cu foarte mare atenţie, să folosească ştergătoarele şi sistemele de climatizare-dezaburire, să nu facă depăşiri riscante, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele şi să reducă semnificativ viteza, pentru a putea preveni producerea accidentelor rutiere.

De asemenea, poliţiştii amintesc că de luni de la ora 1600 circulaţia rutieră pe DN 67C Transalpina este închisă pentru toate categoriile de autovehicule, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800, ca urmare a avertizării meteorologice emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie privind căderi de zăpadă şi viscol.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.