Din ce cauze s-ar putea amâna inaugurarea loturilor 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva?

Inaugurarea celor aproape 44 de kilometri de autostradă Lugoj-Deva este programată a avea loc săptămâna viitoare. Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura susțin că în cazul în care nu apar situații neprevăzute, loturile 3 și 4 ale autostrăzii vor fi date în folosință.

“Dacă nu vom avea noi surprize neplăcute cu dispute surde între constructori și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la recepția lucrărilor, sunt șanse mari ca săptămâna viitoare (12-14 august) să circulăm pe cei 43,28 km ai loturilor 3 și 4 din Autostrada A1 Lugoj-Deva. Cele două capete ale tronsoanelor, nodul Holdea și celebrul deal “al liliecilor” de la Șoimuș, sunt aproape gata”, arată reprezentanții Asociației Pro Infrastructura. 

Construcţia Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în lungime de 21 de kilometri, a demarat în primăvara anului 2014, în urma contractului semnat în toamna anului 2013 între fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.

Investiţia a fost estimată la 580 de milioane de lei.

Lucrările la lotul 4, în lungime de puțin peste 22 de kilometri au fost începute în anul 2014, însă au fost întârziate din cauza problemelor apărute la “Dealul liliecilor”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *