Directori de școli fără căldură din Deva, față în față cu reprezentantul distribuitor de gaz metan

La inițiativa Instituției Prefectului – Județul Hunedoara a avut loc astăzi la Inspectoratul Școlar Județean o întâlnire a directorilor unităților de învățământ din municipiul Deva, care nu beneficiază de sistem de încălzire, cu reprezentantul distribuitorului de gaz metan, „Centrul de Operațiuni Rețea – Delgaz Grid”.

Din partea Instituției Prefectului au fost prezenți la discuții subprefectul Lorincz Szell și directorul de cabinet, Alexandru Dîlv.  Au participat și reprezentanți ai Primăriei Deva precum și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

 

Potrivit informațiilor transmise de reprezentantul distribuitorului de gaz metan, la începutul săptămânii viitoare vor fi amplasate Stații de Reglare Măsurare (SRM) care vor deservi trei unități unde este necesară funcționarea acestora: Liceul cu program sportiv „Cetate”, Liceul Tehnologic Energetic și Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”.

Apoi, pentru toate școlile se așteaptă solicitarea de racordare pe care trebuie să o trimită constructorul la finalizarea lucrărilor.

Pentru distribuitorul de gaz din Deva, s-a precizat în cadrul întâlnirii, asigurarea instalațiilor de racordare și alimentare cu gaz pentru școlile devene reprezintă o prioritate, iar lucrările tehnice necesare vor fi executate fără întârzieri.

 

Directorii unităților de învățământ au prezentat și situația lucrărilor pentru fiecare școală în parte, iar conform estimărilor, în luna decembrie, pentru cea mai mare parte a clădirilor, în clase va fi asigurată încălzirea.   În totalitate, sistemul de încălzire va fi funcțional în școlile din Deva, în prima parte a lunii ianuarie 2022.

Finalizarea execuției lucrărilor la cele șapte unități de învățământ depinde de activitatea firmelor autorizate care le efectuează dar și de recepționarea la termen a centralelor termice de mare putere.

 

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.