Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au împuşcat un cerb fără a avea autorizaţie de vânătoare

Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au împuşcat un cerb fără a avea autorizaţie de vânătoare, iar în urma percheziţiilor poliţiştii au găsit arme, muniţie, zeci trofee de vânătoare şi obiective pirotehnice.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Mureş, poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Mureş, la locuinţele a doi bărbaţi, bănuiţi de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj.

“În fapt, în cursul lunii septembrie, cei în cauză s-ar fi deplasat în zona unui fond de vânătoare din comuna Gheorghe Doja şi, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, ar fi împuşcat un cerb, a cărui valoare a fost estimată la aproximativ 6.000 de euro. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, cinci arme letale de vânătoare deţinute legal, 166 de elemente de muniţie, 58 de trofee de vânat, 86 de kilograme de carne şi 57 de articole pirotehnice”, se arată în comunicatul IPJ Mureş.

De asemenea, anchetatorii au constatat două fapte contravenţionale ce au ca obiect nepăstrarea corespunzătoare a armelor înscrise în permisul de armă şi a muniţiei aferente acestora, prevăzute şi sancţionate de Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, fiind luată măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Mureş.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *