Doi tineri au fost reținuți pentru tâlhărie calificată

Călan. Tineri reţinuţi preventiv sub aspectul comiterii infracţiuni de tâlhărie calificată.

În activităţilor investigative, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Călan au reușit identificarea a doi tineri din oraşul Călan, în vârstă de 25 şi de 23 de ani, cu privire la care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Poliţiştii au stabilit că cei doi tineri, în dimineața zilei de 31.07.2020, au imobilizat (prin prinderea braţelor) un bărbat de 63 de ani, din Călan (care se deplasa spre domiciliu, pe strada Bradului, din Călan, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice) şi i-au sustras 170 de lei.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, față de cei doi tineri, care urmează fi prezentați magistraţilor Judecătoriei Hunedoara, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate.

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *