Doi tineri șoferi au fost reținuți pentru consum de alcool la volan. Unul dintre ei a încercat să ducă polițistul de nas

Polițiștii de la rutieră fac cunoscut două cazuri în care doi șoferi tineri au fost prinși în trafic conducând sub influența alcoolului. Unul dintre ei de doar 18 ani, după ce și-a avariat mașina, izbindu-se de un copac, a încercat să ducă în eroare oamenii legii.

În data de 29 ianuarie 2023, în jurul orei 05:40, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată despre faptul că, pe strada Luncii, din Orăştie, ar fi avut loc un eveniment rutier.

Polițiști s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat un tânăr de 18 ani, din Orăştie, care se afla pe partea stângă a sensului de mers Orăștie – Geoagiu, lângă un autoturism avariat ca urmare a impactului cu un copac aflat pe marginea drumului.

Fiind întrebat dacă el este conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier, tânărul a negat, însă ulterior a recunoscut că el este cel care a condus autoturismul respectiv. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Tânărul  a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,89 mg/l,  alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării  probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

 

La data 28 ianuarie 2023, în jurul orei 05:00, poliţiştii au oprit în trafic, pe un bulevard din municipiul Deva, autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Hunedoara. Acesta a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care  a indicat valoarea de 0,60 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit IPJ Hunedoara.

Pentru ambele cazuri prezentate au fost întocmite dosare penale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *