Dosar de cercetare penală în cazul agresiunii dintre doi câini, postată pe mai multe reţele de socializare

Poliţiştii Secţiei de Poliţiei Rurală Orăştie au continuat cercetările în cauza privind o agresiune între doi câini, înregistrată video şi postată pe rețelele de socializare, în data de 30.04.2020.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Turdaş, a realizat respectiva filmare fiind preocupat inițial de filmarea agresiunii dintre patrupede și nu de despărțirea acestora, intervenția sa pentru a despărţi animalele survenind doar atunci când acesta a fost convins că patrupedul deținut de fratele său, un bărbat de 41 de ani, din aceeaşi comună, este net superior fizic celuilalt câine.

Poliţiştii au mai stabilit că proprietarul câinelui (bărbatul de 41 de ani) nu deținea documente sanitar-veterinare prevăzute de lege (se pare că acesta ar fi cumpărat câinele în luna aprilie 2020 de la nişte intermediari pe care nu îi cunoştea, care ar fi găsit câinele pe stradă (după ce acesta a fugit de la proprietarul de drept) şi ținea câinele într-o anexă gospodărească, la domiciliul său, de unde câinele a ieșit în seara zilei de 30.04.a.c.).

Din verificări a reieşit că respectivul câine este înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, este identificat cu microcip şi aparţine rasei  American Staffordshire Terrier (Amstaff). Acesta a fost predat la Adăpostul Public Orăștie, în timp ce câinele agresat a fost ridicat de reprezentanții unei asociații de protecţie a animalelor în vederea acordării îngrijirilor necesare și a stabilirii unui proprietar.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 14 din O.U.G. 55/2002, respectiv ”fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum și de a participa cu câini la astfel de lupte”.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *