Dosar penal pentru un bărbat de 42 de ani care a încercat să se automutileze, în fața ușii de la apartament. De ce a recurs la acest gest de intimidare

Reţinut preventiv sub aspectul comiterii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție, distrugere, tulburarea ordinii şi liniștii publice și  amenințare

 

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 09:25, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Călan au fost sesizați de o femeie despre faptul că soţul său, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a distrus o parte din bunurile comune din locuința celor doi, din oraşul Călan. De asemenea, femeia a mai reclamat faptul că  soţul ar fi amenințat-o cu acte de violenţă.

După aplanarea conflictului şi întocmirea formularului de evaluare a riscului, poliţiştii au emis un ordin provizoriu de protecție faţă de cel reclamat, un bărbat în vârstă de 42 de ani, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și  amenințare.

Tot ieri,  în jurul orei 13:05, poliţiştii au fost sesizați de aceeaşi femeie despre faptul că bărbatul a amenințat-o din nou cu acte de violență, a pătruns în locuinţă  și distrus o parte din bunurile din apartament, încălcând  astfel ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști pe numele său.

În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat poliţiştii, care l-au găsit pe bărbat  în fața apartamentului având în mână un cuțit, cu care și-a provocat leziuni superficiale la nivelul mâinilor și abdomenului.  Bărbatul în cauză a fost somat să renunțe la acțiunile sale, iar acesta s-a conformat, fiind condus la sediul Poliției Oraşului Călan, unde a fost solicitat  un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri medicale (bărbatul a refuzat transportul la unitatea medicală).

În cauză, poliţiştii au constat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție, distrugere, tulburarea ordinii şi liniștii publice și  amenințare, întocmind dosar penal în acest sens.

Bărbatul  a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore şi depus  în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva,  urmând a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.