Șoferi beți, drogați și fără permis, pe drumurile hunedorene

În data de 25 iunie 2022, în jurul orei 23:50, polițiștii Formațiunii Rutiere Brad au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Brad, care conducea un autoturism pe strada Avram Iancu, din municipiul Brad, deşi se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,61, mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 26 iunie 2022, în jurul orei 11:20, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Vulcan, a condus un autoturism pe raza municipiului Vulcan, având permisul de conducere anulat.

La data de 26 iunie 2022, în jurul orei 01:55, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Mărăști, din municipiul Deva, autoturismul  condus de un bărbat în vârstă de 31de  ani, din municipiul Deva.

Bărbatul a fost testat cu aparatul Drug-test, care a indicat un rezultat pozitiv, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat o probe biologice, în vederea stabilirii naturii substanței psihoactive prezente în organism.

De asemenea, în urma controlului corporal, asupra bărbatului a  fost găsit un plic transparent în care se afla o substanță cristalină, de culoare albă, care a fost ridicată și sigilată pentru continuarea cercetărilor.

La data de 25 iunie 2022, în jurul orei 01:30, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Principală din localitatea Certeju de Sus, autoturismul condus de un tânăr în vârstă  de 24 de ani, din comuna Certeju de Sus. În cazul tânărului, testarea cu aparatul alcooltest a  indicat o valoare de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 19:20, polițiștii rutieri au oprit în trafic autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Petroșani. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul aflat la volan are suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În data de 24 iunie 2022, în jurul orei 19:40, polițiștii  au oprit în trafic, pe strada Poștei, din municipiul Hunedoara, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din Simeria. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelor de înmatriculare ale autoturismului sunt  expirate din luna decembrie 2021.

 

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

         Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

         Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 IPJ Hunedoara

foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *